1 octombrie 2013

Designerul de Joi - Andreea Bololoi, pe blogul Carturesti

Intr-o zi de joi s-a dat startul pe blogul Carturesti seriei de articole in care sunt prezentati diferiti designeri. Deschizatoare de pluton - subsemnata. Mai jos gasiti articolul, sau il puteti citi direct de la sursa - aici:

Povestea Andreei Bololoi începe cu bijuterii colorate din Portugalia şi cu o şansă. Ȋn 2008 descoperea întâmplător creaţiile unei artiste lusitane şi, dintr-o joacă a început să lucreze la propriile sale poveşti în forme preţioase. Şi-a făcut un blog pe care şi-a expus treptat bijuteriile, iar feedback-ul pe care l-a primit a încurajat-o  să evolueze într-un domeniu pe care abia ce îl descoperea. Astfel, ceea ce a început ca o activitate pentru timpul liber s-a dezvoltat într-o profesie, iar primii paşi pe un teren nesigur s-au transformat în adevărate coregrafii de forme, culori şi concepte concentrate în piese unice.
 Anul acesta a debutat în cadrul târgului de bijuterie contemporană Autor cu „Micro|Macro Scopic”, o colecţie ale cărei piese organice se răsfaţă în vitrinele ROD Cărtureşti.
Andreea, despre colecţia „Micro|Macro Scopic”:
„Colecţia Micro|Macro Scopic este concepută în jurul celei mai mici unităţi morfo-funcţionale a tuturor organismelor, şi anume celula. Îmi place să spun că piesele colecţiei sunt pluricelulare sau moleculare, din cauza efectului dat de aglomerarea de mărgele, şi de repetitivitatea modulelor folosite. Fiindcă „Unde-s mulţi, puterea creşte”, aşa m-am gândit că şi expresivitatea bijuteriei va creşte odată cu numărul de fire de sârmă, mărgele şi module folosite. Astfel am creat structuri complexe, plecând de la o simplitate geometrică.
Partea „Macroscopică” a colecţiei este dată de elementele interpretate şi simplificate ca formă ale unor organisme din natură. De exemplu, pentru unul dintre coliere, am folosit ca sursă de inspiraţie rodia, cu ale sale cămăruţe pline cu seminţe roşii, aspectul conic al anemonelor de mare, sau forma semisferică a ciupercilor.
E o colecţie colorată, organică, şi în unele cazuri delicată şi fragilă, exact ca natura care ne înconjoară! :) ”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu