29 aprilie 2009

Pandantiv Felinar Istoric

Pret: 35 lei

Odata cu participarea la concursul organizat de Breslo, "Made in Romania", mi-am adus aminte si de "obsesia" mea pentru felinare. Ideea era sa facem ceva reprezentativ, iar eu am ales anul 1884, cand Timisoara a devenit primul oras european care a adus un asemenea obiect pe strazile sale, facand din Romania prima tara cu iluminat public electric. Desi acum ni se par banale, felinarele au avut o semnificatie insemnata la vremea lor atat pentru timisoreni, cat implicit si pentru romani, simbolizand o evolutie a tarii noastre.

Am luat un felinar din fier forjat, si l-am transpus in cupru, i-am diminuat dimensiunile, si l-am facut de vreo 10 cm, perfect pentru purtat la gat, m-am inspirat din design-ul lui, si am adaugat detalii in stilul drag mie, Art Nouveau. I-am adaugat si un bec, ca sa aduca persoanei care-l va purta, chiar si imaginara, o raza vesela de lumina!



8 comentarii:

  1. e gata?? foarte frumos! sper sa castigi concursul! eu credeam ca e un concurs pentru scoala, ceva design :)
    si pozele sunt frumoase (eu dupa posturile cu felinare am inceput sa primesc pe mail poze de la diverse persoane, tot cu felinare, foarte simpatica faza!)
    PS: si eu sunt fana ART NOUVEAU!
    pps: sa-mi spui si mie ce-ai facut la concurs! succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. E superb felinarul tău! Ingenios, delicat, surprinzător! Fără a dori să te măgulesc gratuit, m-am uitat la alte produse intrate în concurs şi am fpst dezamăgită că nu putem odată trece de obsesia asta cu portul naţional şi harta României pentru a ne reprezenta??? Păcat că nu am cont, că te votam! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos,si frumoasa sursa de inspiratie,felinarele vechi in special sunt foarte frumoase si nu toata lumea le mai da atentie,modernismul e in floare...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @coryamor: multumesc! eh, nu o sa castig, dar nu m-ar deranja macar un premiu de consolare. :P sincera sa fiu, si eu ma gandeam sa iti trimit cateva poze :)) da, ai pornit o adevarata frenezie cu felinarele :P

    @lialia: iti multumesc pentru aprecieri, sunt bucuroasa ca te-a incantat felinarul meu! asa e, si eu sunt cam dezamagita. de multe ori, conceptul poate fi mai important decat lucrarea in sine, care daca e gandita pornind de la un concept puternic, nu mai conteaza atat de mult felul realizarii ei. dar din pacate, multe produse nu stau bine nici la concept, nici la realizare...

    @vera: mersi frumos! asa e, din pacate. dar e bine ca ele inca mai sunt prezente pe strazi (si nu au fost inca toate modernizate), trebuie doar sa ridice lumea privirea inspre ele si ar putea descoperi lucruri frumoase. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. iuuu! ce cute e felinarul, l-am si votat pe breslo.
    eu sunt Heliana si am vazut ca mai ai pe-aici..ne cunoastem de la Timi oare?

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi, mersi :P si ptr vot, si ptr aprecieri!
    da, te stiu... sort of :) eu sunt anul 2 la fac. de arte, si ti-am vazut (nu mai stiu cand) lucrarea de licenta, care mi-a placut super mult, si apoi am aflat ca era facuta de tine. am vazut ca ai facut si o carte cu ilustratii cu monstruleti parca, nu? daca era de vanzare, ti-o cumparam :P imi place stilul tau de street art si te mai urmaresc din cand in cand pe deviantart (mama, ce fana obsedata par! :)) ) anyways, super tare! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut, aș vrea să cumpăr unele produse. Se face comandă, sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, scrie-mi pe beadsandwire.shop@gmail.com ;)

    RăspundețiȘtergere