25 martie 2010

Intrebare: Ce sa fac cu asta? + CADOU

Am o dilema... M-am pus eu aseara sa fac ceva, si chiar "ceva" a iesit. :) Nu aveam nici un plan in minte, mi-au placut pur si simplu formele pietrelor semipretioase si culorile lor si am zis sa le prind eu cumva una de alta. Iar acum la final, mi-am dat seama ca nu reusesc sa-i gasesc o intrebuintare. Dar nici sa o stric n-as vrea, pentru ca e micuta, draguta si colorata!

Vine si intrebarea: Daca ati fi in locul meu, ce ati face cu piesa asta? Sa va spun si concluziile mele:
* brosa nu merge, ptr ca s-ar vedea baza brosei
* hairclip nu se poate, ptr ca gaurile bazei, pica in locul unde sunt pietrele, nu pe cadrul de sarma
* pandantiv nu, pentru ca nu am loc unde sa pun o zala pentru agatat
* cercei, idem
Alte idei? :D Si bonus, ca sa fie mai greu, mentionez ca piatra dreptunghiulara verde e mobila, nu sta la locul ei (fiind prinsa doar la un singur capat)

Si acum provocarea: Cine imi da cel mai bun sfat (REALIZABIL), tinand cont de problemele care le-am intampinat, primeste piesa finala CADOU! Lasati-va ideile intr-un comentariu.

Dimensiuni: 5 cm / 2,2 cm
Materiale: sarma argintata 0,4 mm si 0,8 mm, pietre semipretioase aventurin, fulg de amazonit, turcoaz, coral si fulg de lapis lazuli


30 de comentarii:

  1. Buna. Vad ca e putin de tot curbata. Nu ai putea sa o transformi intr-o bratara? Ma gandesc ca poti sa prinzi niste lant sau ceva din sarma de "zalelele" acelea mai mari, care incadreaza pietrece ovale. Ar fi perfecta pentru vara, fiind asa colorata, dar numai tu stii daca se poate face :)

    Andreia

    RăspundețiȘtergere
  2. sau ai putea sa o folosesti ca sa prinzi la umar o rochie care are doar un umar (cam ca rochia asta http://www.shopwiki.com/_Michael+Stars+One+Shoulder+Twist+Strap+Dress+Black?o=312343573&s=3877& )

    RăspundețiȘtergere
  3. ...hmm..sau poate prinsa pe o cordeluta si ar fi cumva... kind of a headband :)
    is it possible? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu inclin tot spre o bratara, dar ar putea fi transformat si intr-un ornament pentru o geanta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma pronunt acum, o sa ma gandesc bine la toate aceste variante si ma decid dupa ce primesc mai multe pareri, in cateva zile. Multumesc ptr idei! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca ma mai gandesc, cred ca ai putea sa il integrezi ca piesa centrala intr-un colier.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, e posibil... Oricate idei v-ar veni, impartasiti-mi-le. ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sau intr-un cadru creat poate fi considerat un fel de perpetuum mobile nemiscat :))

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte interesanta forma, cred ca merge ca breloc pentru geanta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. pandativ pentru un colier la baza gatului

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmmmm... am cateva idei :P
    Pai, ma gandesc daca ar putea fi aplicata pe inchizatoarea unei curele :D

    Sau... cum eu am un catel :P ma gandeam daca ar putea sa fie pusa pe zgarda ? :P

    O sa ma mai gandesc si la alte idei si o sa mai scriu :P

    In alta ordine de idei :P esti foarte talentata, tine-o tot asa :P

    RăspundețiȘtergere
  12. mie mi s-ar parea interesant sa faci un fluture din ea :) si poate facandu-i ceva in plus ai putea sa o transformi sub forma asta intr-un pandantiv :D ( Sandra )

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu vad mica creatie atasata pe capacul unei cutii de bijuterii din metal argintat...

    RăspundețiȘtergere
  14. Monica - Pisica albastra26 martie 2010 la 01:23

    eu de cum am vazut piesa mi-am imaginat un connector ring. stii? sunt inelele acelea duble, care se pun pe doua degete...pot sa explic mai bine, dar la ora asta :))) sper sa intelegi ce vreau sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu intai si-ntai m-am gandit la un accesoriu pentru o rochie de seara, care sa adune niste falduri de matase, ori pe umar, ori la talie; apoi ca accesoriu la o geanta; si nu vad de ce nu poate fi facut pandantiv, daca-l pui pe orizontala, se pot strecura doua gaici de sustinere la cele doua pietre dreptunghiulare.

    RăspundețiȘtergere
  16. eu am capatat o fixatie in ultima vreme pentru accesorrile pentru par. as face o banda de 4 cm latime, din catifea elastica, lunga de 70-80cm si fixa-o, asa incat sa vin asimetric :D

    RăspundețiȘtergere
  17. Monica - Pisica albastra26 martie 2010 la 13:13

    Ar mai merge grozav si ca o decoratiune pentru o pereche de sandale simple, cu talpa joasa. Doar doa-trei barete de piele subtiri si acest accesoriu superb et voila! Instant feet jewellery! Problema e ca ideal ar fi sa fie doua accesorii, nu neaparat identice, dar asemanatoare.
    Eu am o pereche de sandale asa, simple...si chiar ma gandeam cu ce sa le accesorizez.

    RăspundețiȘtergere
  18. Wow, cate propuneri! :D Nici nu m-as fi gandit la unele dintre ele. :P Keep them coming!

    RăspundețiȘtergere
  19. mai ii faci o pereche si ii utilizezi ca butoni la camasa?

    RăspundețiȘtergere
  20. Idee:unesti turcoazul cu piatra micutza maronie si mergi pe linia de mijloc(deci chiar de la acesta 'uniune" :)), in sus.Construiesti un pandativ masiv, poava fi si asimetric, va avea greutate la propriu si la figurat.Iubesc piesele mari, pe lant mai lung si ...pfaaaai, cum il vad pe minunatu asta, e perfect:))

    RăspundețiȘtergere
  21. M-am foit, m-am invirtit, nu stiam unde sa trimit mesajul:)Ce mai,o strig in gura mare, sa stie toata lumea:))Fratilor,am primit minunile de bijuuri!Sint atat de frumoase, de fine, de migalite, de shic,de...armonioase!Privindu-le, simt cum clocoteste in ele pasiunea fauritorului, talent cu caru',munca facuta cu suflet.Felicitari din inima creatoarei!Uite-asa infloreste si sufletul meu, cind intalnesc persoane daruite cu har de la Dumnezeu,har pe care Deea il imprastie cu generozitate, prin migala si "bucuria de-a bucura"pe cei din jur.Dumnezeu sa te binecuvinteze cu sanatate si putere si har nemasurat...

    RăspundețiȘtergere
  22. Cred ca totusi ai putea sa faci un pandantiv pe lung. Asa cum se vede in poza, se pare ca are loc cîte un anou de o parte si de alta a pietrei albastre. Deci ar veni cu « josul » in sus, deci cu piatra verde în sus…

    Un pandantiv nu trebuie neaparat sa se tina într-un singur anou….

    RăspundețiȘtergere
  23. Brosa, poti sa-i atasezi un ac de brosa.

    RăspundețiȘtergere
  24. ai putea face o curea tip centura dintr-un elastic negru fff lat .In schimb pentru a fi mai bogata bujuteria i-ai mai putea adauga niste margele iar de una sa prinzi capsa de inchidere a centurii. Cu siguranta ar fi un accesoriu foarte inedit pentru un top simplu ,mai ales ca ai folosit culori vii.
    O alta varianta ar mai fi pe o palarie de acest gen http://z.about.com/d/fashion/1/0/4/t/2/75881990_10.jpg prinsa cu o panglica sau lanturi.
    Si ultima varianta pe care ti-as putea da...o agrafa de par( tip peaptan) la care sa ii mai adaugi pene .

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna, am si eu o propunere, de fulgul de amazonit si de fulgul de lapis lazuli as prinde sarma argintata (e un gol acolo pe unde pare ca se poate baga sarma ) incat sa se intalneasca buc de sarma si sa formeze un triunghi (sper sa ma fac inteleasa). Asta sa se intample si de o parte si de cealalta a pietrelor. De acolo de unde se unesc sarmele sa plece un cerc, si sa se formeze un colier super, care iese in evuidenta. As face si niste cercei in miniatura care sa se asorteze cu colierul. Mie mi-ar prinde bine, nasesc in mai, asa ca.....:)

    RăspundețiȘtergere
  26. @lollyrot
    Trecand peste problemele evidente pe care le ai cu gramatica, pene?! Ceva mai urat nici ca-mi puteam imagina.

    @Deea
    Admir cu placere bijuteriile facute de tine si ma bucur sincer ca mai exista si oameni pentru care o pereche de cercei nu inseamna trei margele pe o ata.
    Buna ideea cu cadoul, asa mai vedem si noi pana unde ar merge oamenii pentru ceva gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  27. ai putea transforma piesa intr-o minunta bratara de brat(nu la incheietura mainii).Unite marginile cu o sirma argintata , cu citiva circei(ca la vita de vie) ar iesi minunata.
    Esti minunata .

    RăspundețiȘtergere
  28. buna,
    cred ca ar arata misto aplicata pe o bucata de material si folosita ca bratara. ar arata ca o bratara hippie.
    emilia

    RăspundețiȘtergere
  29. Hellow! chestiutsa aia merge perfect ca o brosa :)

    RăspundețiȘtergere