26 mai 2013

Colier Nucleu 4

Preţ: Nu pot spune fiindcă a fost un cadou. Dacă sunteţi interesaţi, întrebaţi-mă!
Materiale: sârmă argintată 1,2 mm, mărgele de catifea, aţă cerată, accesorii metalice
Dimensiuni: lungime colier 45 cm, lăţime 2,2 cm
Greutate:
Culori: navy blue, gri deschis

Acesta este un colier lucrat cu ceva mai mult drag decât restul bijuteriilor, din cauza ocaziei pentru care a fost  făcut. :)  




Ceva nou şi ceva albastru, pentru o mireasă minunată! :D Ştii că ai făcut o treabă bună când cineva reacţionează aşa:




Casă de piatră şi muuuuultă fericire, Orşi şi Brumi!

7 mai 2013

Întreţinerea bijuteriilor


Ca orice obiect fragil, bijuteriile trebuie purtate cu grijă, mai ales cele realizate manual. Prima şi cea mai importantă regulă este că bijuteriile se pun ultimele şi se scot primele! Aşa cum bijuteriile din metale preţioase au nevoie de o îngrijire atentă, tot aşa şi cele din metale mai puţin preţioase au nevoie să fie tratate corespunzător. În cazul celor turnate, sau lipite, riscul de a se deteriora nu este atât de mare. Produsele Andreea Bololoi Jewelry au fost create cu gândul la acest lucru, şi oricât de mult mi-am dat silinţa să le fac cât mai rezistente, accidente se pot întâmpla. Aşa că, m-am gândit să vă dau câteva sfaturi ca să ştiţi cum le puteţi evita, pentru a vă bucura cât mai mult de bijuteriile voastre. Aveţi grijă să:

* le curăţaţi dacă îşi schimbă culoarea. Sârma argintată, netratată împotriva oxidării, îşi poate schimba culoarea dacă stă într-un mediu cu umiditate ridicată sau este expusă constant la lumină puternică. Când acest lucru se întâmplă, puteţi curăţa bijuteriile punându-le într-un vas tapetat cu folie de aluminiu, în care se toarnă apă fierbinte, cu câte o lingură de sare şi una de bicarbonat de sodiu. Le lăsaţi în jur de 30 minute, sau până observaţi că prind luciu, le clătiţi cu apă curată şi le tamponaţi uşor cu un şervet. Cu sârma argintată tratată împotriva oxidării (emailată Non Tarnish)nu ar trebui să aveţi nici o problemă.
Această metodă nu trebuie aplicată în cazul tuturor bijuteriilor pentru că reacţia chimică poate afecta celelalte componente ale bijuteriei - accesoriile metalice sau pietrele semipreţioase.

* le păstraţi într-un săculeţ, cutiuţă, sau ambalajul propriu, pentru a le feri de lumină şi umiditate. Sârma argintată, deşi este tratată împotriva oxidării, îşi poate schimba culoarea în timp din cauza acestor factori.

* nu le agăţaţi. La multe dintre bijuterii, folosesc o sârmă subţire cu care leg mărgelele pe cadrul de metal. În cazul în care aceasta se agaţă de haine, de exemplu, sârma se poate desface sau rupe.

* nu le loviţi de alte obiecte. Sârma folosită este maleabilă şi se poate zgâria, se poate îndoi şi deforma sau la un impact mai puternic, se pot sparge pietrele semipreţioase/mărgelele.

* evitaţi contactul cu apa. Aceasta ar putea dăuna atât sârmei, cât şi altor componente ale bijuteriei, cum ar fi tortiţele de la cercei, bazele de broşă, închizătorile colierelor, lănţişoarele de prelungire, etc. Chiar şi atunci când mergeţi la mare trebuie să fiţi atente cum le depozitaţi pentru că mediul salin poate modifica culoarea accesoriilor metalice.

* nu trageţi de firele de aţă cerată. Ele sunt aşezate cu grijă, pe forma gâtului, răsucite sau una lângă alta, iar dacă cumva se agaţă de gulerul cămăşii, de exemplu, sunt mai greu de aranjat şi de pus la locul lor după aceea. 

* le purtaţi cu drag!

Şiiii, dacă tot vorbeam de modalitatea de depozitare şi păstrare, vă prezint noile mele ambalaje, care fac parte din noul pachet de identitate vizuală Andreea Bololoi Jewelry. O imagine simplă, curată şi elegantă, care sper să vă placă şi vouă, măcar la fel de mult cum îmi place mie! :)



My AUTOR experience

Cum să nu te simţi bine şi împăcat când cineva îţi spune zâmbind că "Fiecare bijuterie se aseamănă cu cea care a creat-o."? 

Dacă la o simplă privire, se observă acest lucru, atunci înseamnă că ţi-ai atins scopul: ai reuşit să transmiţi părţi din tine, din stările tale, care au fost receptate şi de cei din jur. Bijuteria e o formă de comunicare, care "vinde o poveste" atât despre posesorul ei, cât şi despre autorul ei. Mi s-a mai spus că se vede graficianul din mine, în ele, sau că se observă cu uşurinţă acurateţea realizării lor, lucruri de care eu nu sunt conştientă, dar vin natural, de la sine, şi e o amprentă personală pe care fiecare o lasă asupra a ceea ce crează, în mod conştient, sau inconştient. 

Poate sună pompos, dar această experienţă m-a ajutat să mă reinventez şi să înţeleg mai bine ce înseamnă bijuteria de autor. Mi-a plăcut să încep acest drum al redescoperirii mele la AUTOR, fiindcă a fost motivaţia perfectă de a lucra mai bine, şi mai frumos, şi a fost un pas important pentru evoluţia mea.